Een andere kijk op stress

Een zeer exclusief STRESSTIVAL voor iedereen die gek op stress is of dat graag weer wil zijn.

Wie organiseert er nu een stresstival?

Wij zijn net als iedereen gek op stress. Toch praten we er vaak negatief over. Onterecht vinden wij. Omdat het niet de stress is die ons in de problemen brengt maar juist wat anders. Daarom organiseren wij: “De week vóór de stress” (3 t/m 7 dec).

Een week lang tips, lezingen, workshops en boekpresentaties over alle positieve kanten van stress en hoe we er meer plezier van kunnen hebben. Een ode aan stress dus!

Hoogtepunt van de week is het Stresstival.

Programma Stresstival

Verschillende sprekers zullen hun positieve licht op stress laten schijnen. Suzan en Carolien van de STRESSexperts trappen af, met vele persoonlijke inzichten en anekdotes. Gevolgd door Olympisch kampioen Mark Tuitert die zal vertellen over de superkrachten van stress maar ook van ontspanning. Keynote speaker Professor Erik Scherder zal afsluiten met een verhaal over hoe je werkplezier kunt realiseren en stress kunt mobiliseren.

Stresstival facts

  • Dinsdag 4 december
  • Locatie: Kanaal30 in Utrecht
  • Gratis parkeren
  • 15.30 uur inloop
  • 16-18 uur programma
  • 18-19 uur borrel
  • Doelgroep: iedereen die gek op stress is (maar niet altijd)
  • Maximaal 150 bezoekers (inclusief pers)
  • Kaarten € 235 per stuk

Ode aan stress tijdens succesvol Stresstival in Utrecht

Een festival “voor iedereen die gek is op stress of dat graag weer wil zijn”. Dat was de kernboodschap tijdens het Stresstival gisteren in Utrecht. Stressexperts Suzan Kuijsten en Carolien Hamming deelden daarbij voor een bomvolle zaal hun positieve kijk op stress. Samen met prof. Erik Scherder en Mark Tuitert lieten ze zien dat stress een essentieel onderdeel is van ons dagelijks leven. Maar dat we daarnaast wel wat meer zouden moeten opladen.

Tijdens de week vóór de stress (van 3 tot 7 december) vond gisteren in een uitverkocht Kanaal30 de succesvolle eerste editie plaats van het STRESSTIVAL. Het festival was bedoeld als ode aan stress. Want we zijn er gek op met zijn allen. Alleen hebben we dat helemaal niet in de gaten.

Suzan Kuijsten en Carolien Hamming zijn de bekendste stressdeskundigen van Nederland en werken onder de naam Stressexperts samen aan de missie “om iedereen een beetje meer gek op stress maken!” Op humoristische wijze maakten zij deelnemers aan HET STRESSTIVAL een beetje meer stresswijs, met aansprekende praktijkvoorbeelden, bruikbare kennis en nieuwe inzichten. Met de firma “I feel good” als metafoor stonden zij uitgebreid stil bij de processen rond het leveren van inspanning of prestaties en het doorgaans onderschatte belang van herstel voor het kunnen leveren van de volgende inspanning.

Naast Kuijsten en Hamming spraken ook Olympisch schaatskampioen Mark Tuitert en professor Erik Scherder, voor een bomvolle zaal over prestaties en werkplezier en de noodzaak van herstel. Want in dat herstel zit de oplossing voor wie last heeft van stress en daar maar moeilijk vanaf komt. Op onnavolgbare wijze gaven zij een prachtige inkijk in topsport en de bijzondere processen die zich afspelen in onze hersenen tijdens het leveren van inspanningen en prestaties. Ook werd stilgestaan bij de invloed van een actief en uitdagend leven – zowel fysiek als mentaal – op het behoud van hersenfuncties. En dat terwijl wereldwijd een inactieve levensstijl juist toeneemt.

Een bijzonder geslaagde eerste editie met veel inzichten en handvatten om actief mee aan de slag te gaan. Het Stresstival kreeg dan ook veel media-aandacht, zowel in de aanloop naar het festival als tijdens het event. Een vervolg komt er zeker.

Klik hier voor een overzicht van wat er over het Stresstival in de media is geschreven.